Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ

30 серпня 2022 року відбулася серпнева конференція керівників закладів та установ освіти СМСКТ Стрижавської територіальної громади «Освіта: розвиток, виклики, перспективи», у  якій взяли участь голова Стрижавської селищної ради Михайло Демченко та представники держаної служби якості освіти у Вінницькій області - заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Вінницькій області Олена Максименюк, головний спеціаліст відділу моніторингу, позапланового контролю та роботи з органами місцевого самоврядування Наталя Кравчук.

Начальник Відділу проінформувала, що кадровий потенціал закладів та установ відділу освіти СМСКТ складає 533 працівники, з них:281 утримуються за рахунок місцевого бюджету, 252 - з освітньої субвенції. У заклади освіти відділом освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради були запрошені супервізори - тренери- педагоги НУШ, працівники кафедр КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» та інші залучені фахівці. З держаного бюджету на супервізію виділено 16089,52 грн.

Робота зі здібною та обдарованою учнівською молоддю є ще одним з важливих напрямків діяльності закладів загальної середньої освіти. Так, цьогоріч вперше відбувся відбувався захід творчої та обдарованої молоді «Сузір’я кращих», сузір’я - Стрижавської громади. Відповідно до рішення сесії селищної ради за програмою розвитку освіти Стрижавської селищної ради, цьогоріч 212 тисяч гривень було виділено на виплату винагород переможцям олімпіад. Сума виплат рахувалась від загальної кількості балів, які підсумовувались від призових місць. У другому блоці Світлана Томусяк проінформувала, що з 24 лютого заклади освіти та культури стали осередками збору гуманітарної допомоги, мета яких надавати допомогу військовим, внутрішньо переміщеним особам та усім, хто цього потребує. У зв’язку з веденням воєнного стану в нашій державі, в кожному населеному пункті Стрижавської територіальної громади було розгорнуто цілодобові збірні евакуаційні пункти та центри комунікації з громадськістю, зокрема ними стали заклади освіти та культури. Завдяки активній діяльності освітян, усі заклади щодня відправляли автобуси з продуктами харчування не лише на фронт, а й цивільним, які перебували у зоні активних бойових дій. Крім продовольства, центри збору гуманітарної допомоги були наповнені одягом, засобами особистої гігієни, медикаментами, матрацами, карематами та ковдрами. Кухарі, обслуговуючий персонал, вчителі готували страви для тероборони, військових та медиків військового госпіталю. Працівники освіти та культури були залучені, на волонтерських засадах, до оповіщень «Повітряної тривоги» по всій території громади цілодобово. Батьки, діти, вчителі та усі небайдужі активно займалися плетінням маскувальних сіток. Заклади освіти підтримали ініціативу щодо збору пасхальних гостинців для наших захисників.

Зазначила, що комунальні заклади «Ліцей №1 смт.Стрижавка» та «Мізяківсько-Хутірський ліцей» стали пунктами прийому внутрішньо переміщених осіб. З 24 лютого вони допомогли понад 900 людям, частина з яких була транзитом, інші – знайшли тимчасове житло у селах нашої громади. З метою підтримки всіх, хто потребує відновлення емоційної рівноваги, започатковано волонтерський рух «Крок до себе". Наголосила, що з урахуванням збройної агресії російської федерації, пріоритетним напрямком роботи щодо підготовки закладів освіти до нового 2022/23 навчального року стала організація та створення безпечних умов для учасників освітнього процесу. Зазначила, що було проведено комісійне обстеження та надання методичної допомоги щодо облаштування найпростіших укриттів 9 закладів освіти розташованих на території Стрижавської селищної територіальної громади У третьому блоці керівник органу проінформувала про плани та перспективи подальшої діяльності. Найголовніше – це перемога та повернення до звичайного життя та очного навчання.

Селищний голова Михайло Демченко зазначив, що на сьогодні основним завданням є створення безпечного та комфортного середовища учасників освітнього процесу. Зазначив, що сприятиме реконструкції системи теплопостачання закладів освіти.

Також заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Вінницькій області Олена Максименюк проінформувала керівників закладів про цифрову трансформацію та безпеку освітнього простору в умовах воєнного стану.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Корисні посилання